Camera de Comerţ Italiană pentru România organizeazã marți, 10 noiembrie 2015, evenimentul festiv “SIGNA MARIS – Polo Baia di Napoli”, dedicat atracțiilor turistice ale uneia dintre cele mai frumoase zone ale Italiei și chiar ale Europei, Baia di Napoli.

Organizatorii promit o adevărată călătorie simbolică prin arta, istoria și rafinamentul cultural din Baia di Napoli și din împrejurimi.

Evenimentul, dedicat networking-ului într-un cadru select, este menit sã promoveze și în țara noastră numeroasele obiective naturale şi culturale ale regiunilor Calabria, Campania, Puglia (Apulia) și Sicilia (Sicilia).

Numitorul comun al regiunilor promovate de proiectul Signa Maris îl constituie chiar marea și porturile din aceste regiuni. De altfel, porturile situate de-a lungul coastei italiene sunt văzute, interpretate, de acest proiect ca adevărate porţi de intrare în interioul regiunilor. Turiștii care acostează în porturi pot face astfel cunoștință cu un bogat patrimoniu cultural și natural, aflat la o distanță nu foarte mare de mare.

Proiectul “Signa Maris” este finanţat de Ministerul Culturii şi Turismului din Italia și implică 38 porturi din regiunile amintite, “unite” de un număr de 128 itinerarii maritime şi terestre. Scopul proiectului  este de a valorifica excelenţele istorice, culturale, gastronomice şi peisajele deosebite pe care le oferă aceste regiuni din Italia. Detalii despre proiect, aici.

Momentele cheie ale evenimentului de la București vor fi însoţite de prezentãri pe suport foto şi video, dar şi de degustãri menite sã stimuleze simţurile și imaginația, pe durata acestei cãlãtorii imaginare.

Am avut norocul să ajung în unele dintre aceste destinații promovate de proiect și pot să spun că îmi doresc să mă reîntorc în Napoli, la Pompei, în insulele Capri, Ischia și Procida, ca să nu mai vorbesc de Costiera Amalfitană, cu minunatele ei orășele Ravello, Amalfi și Positano, motiv pentru care vi le recomand și vouă.

 

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This