În Top 10 cele mai bune destinații din Italia, țară cu atât de multe regiuni și orașe fermecătoare, și-au făcut loc, pe lângă nume celebre și unele locuri mai puțin cunoscute. Toate sunt speciale, ți se lipeasc de suflet.

Platforma de călătorii TripAdvisor.com realizează, în fiecare an, Top 10 cele mai bune destinații din lume –Top Best World destinations, din Europa și diferite continente și țări. Aceste topuri sunt o adevărată sursă de inspirație pentru călătorii din toată lumea, mai ales că sunt realizate pe baza recenziilor și voturilor turiștilor.

Top 10 ale celor mai bune destinații din Italia, ediția 2018 arată interesant.

1. Roma. Se pate că toate drumurile duc tot către Roma, când e vorba de turiști, capitala Italiei fiind și în acest an cea mai bună destinație a Italiei. 

2. Florența. Capitala celei mai frumoase regiuni a Italiei, Toscana, este și inima artistică și renascentistă a Italiei. Florența este un oraș romantic și plin de atracții pentru amatorii de artă și arhitectură, este și ea de văzut o dată în viață! Să vizitezi Galleria dell’Accademia, Bazilica Santa Croce, Galeriile Uffizzi și apoi să poposești la Dom, iată o zi plină la Florența. Nu rata Ponte Vecchio, apusul la Piazzale Michelangelo sau chiar în Campanile de Giotto. Dacă ai mai mult timp la dispoziție, fă-ți drum prin orășelele Toscanei, ascunse printre dealuri cu livezi și vii.

3. Veneția. Cu arhitectura sa unică și cu istoria sa măreață, fosta Republică Maritimă pare mai influentă ca niciodată, când vorbim de turism. Pentru a experimenta cu adevărat Veneția, în afară de plimbarea cu gondola, vizitarea Pieței San Marco și a Campanile di San Marco, trebuie să mergi și la operă și în insulițele Murano, Burano și Torcello.

4. Sorrento, Coasta Amalfi. Acest orășel din Campania te impresionează cu peisajele sale în care stâncile ies înalte de marea de azur, privind către Ischia, Capri și Golful Napoli. Sorrento este considerat locul de naștere al lichiorului Limoncello (din lâmâi) și este poarta de plecare către localiățile de pe Coasta Amalfi, către Praiano, Amalfi, Positano și Ravello, pe minunatul drum costier Nastro Azzuro– “Panglica Albastră”.

5. Rimini. Cea mai mare stațiune de pe malul Mării Adriatice, Rimini este o destinație de vacanță estivală favorită pentru italieni. Rimini are peste 10 kilometri de plaje, deși multe dintre acestea au acces privat. Orașul vechi, aflat la aproximativ 15 minute de mers pe jos, are numeroase atracții interesante, printre care Arcul lui Augustus din anul 27 î.Hr. și Podul Tiberius de la începutul secolului I. î. Hr. Rimini se mândrește, de asemenea, cu multe restaurante excelente și cu o viață de noapte energică.

6. Milano. Un oraș sinonim cu moda, Milano oferă oportunități nesfârșite pentru cumpărături cu ștaif. Dacă ești interesat de articole din piele, mergi la Brera și Via Monte Napoleone pentru buticuri exclusiviste. Nu rata nici Galleria Vittorio Emanuele II , mergi apoi la iconicul Duomo, unde poți urca și în turn, iar apoi, seara, alege un spectacol La Scala.

7. Insula Ischia. Cea mai mare și pentru unii cea mai frumoasă insulă din Golful Napoli, Ischia este renumită pentru stațiunile sale cu ape curative și pentru centrele Spa. Casamicciola Terme, din nordul insulei, este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa. Insula Ischia este foarte verde, are atracții pentru toate gusturile, pornind de la amatorii de istorie, la relaxare, la plaje și o gastronomie delicioasă.

8. Napoli. Orașul acesta destul de controversat nu te lasă indiferent, îl placi sau nu. Orice impresie ți-ar face, Napoli este ca un muzeu în aer liber datorită numeroaselor sale statui și monumente istorice și a arhitecturii clădirilor. Alătură-te familiilor care se plimbă pe promenadă, pe măsură ce soarele coboară către apele Golfului Napoli, nu rata Centrul istoric, Castel dell’Ovo, Museo Cappella Sansevero și o pizza sau mai multe. Artefacte de la Pompei și Herculaneum ( orașe destruse de Vezuviu, aflate foarte aproape de Napoli) sunt expuse la Museo Archeologico Nazionale. Din Napoli pleacă ambarcațiunile către Capri și Ischia.

c

9. Cervia. Situată pe malul Mării Adriatice, Cervia are peste 9 km de plaje cu nisip fin, unele catalogate cu Blue Flag (Stagul Albastru) și oferă o gamă largă de activități pentru timpul liber, în special pentru sport și distracție. O mare varietate de hoteluri, restaurante baruri și discoteci completează oferta de vacanță a Cervinia, localitate aflată la 22 km sud de Ravenna și 31 km nord de Rimini. Un muzeu al Sării, împreună cu Turnul S. Michael și Catedrală reprezintă cele mai deosebite monumente din Cervia.

10. Positano. Fostă Republică Maritimă, cu o putere influentă pe mare, Positano este astăzi o stațiune sofisticată, cea mai romantică, de pe Coasta Amalfi. Arhitectura în stil maur se ridică de pe țărmul abrupt cu vedere la insulele Sirenuse. Un apus pe malul mării, o plimbare pe străduțele pietruite și alambicate, după o zi de plajă sunt activități commune de vacanțp. Dar în decorul din Positano devin ceva cu totul special, de neuitat!

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#travel #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018 #holiday #romantic #inspiratie #italia #roma #amalfi #napoli #positano #venetia #milano

Visează, iubește, călătoreșteDrum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This