În topul celor mai iubite și vizitate destinații de pe glob sunt câteva locuri ușor accesibile din România, unele situate la câteva zeci de minute cu avionul. Europa este “pe val” în acest an în topul preferințelor turiștilor de pe mapamond, iar Parisul este orașul cel mai visat din lume, potrivit “Top 25 destinations -World”, tripadvisor.

Câștigătorii au fost determinați printr-un algoritm bazat pe cantitatea și calitatea recenziilor și evaluărilor pentru hoteluri, restaurante și atracții din destinații și în funcție de interesul și frecvența rezervărilor călătoriilor pe TripAdvisor. Datele au fost adunate într-un interval de 12 luni.

Ce-i atrage pe turiști?

Experiențele unice, specifice destinației, ospitalitatea și serviciile de calitate au lipici la turiștii din toată lumea. Vorbim de acele atracții și experiențe de neegalat care le oferă vizitatorilor amintiri plăcute, de neuitat, de povestit familiei și prietenilor, peste ani și ani.

Cele mai bune destinații din lume

1 Paris, Franța. “Orașul luminilor” fascinează lumea, iar experiențe simple, de altfel, precum a gusta “un croissant sau pain au chocolat într-o cafenea situată pe un colț de trotuar, după o zi hoinărit de-a lungul Senei, admirând simboluri devenite universale pentru turism precum Turnul Eiffel și Arcul de Triumf … iată experiențele perfecte la Paris!

Nu rata o masă rafinată după ce ți-ai potolit foamea… de artă la Muzeul Luvru,  o vizită la Catedrala Notre Dame și vânătoarea de chilipiruri la Marché aux Puces de Montreuil. Plimbarea până la Montmartre și vizionarea unui spectacol la Moulin Rouge completează vizita la Paris. De pe lista atracțiilor nu ar trebui să lipsească nici Muzeul Orsay, Grădinile Luxembourg, o plimbare cu vaporașul pe Sena și una pe jos pe Champs-Elysees, până la Arcul de Triumf.

2. Londra, regatul  Unit al Marii Britanii. Aici, istoria se întâlnește cu arta, moda și stilul unic. Fiecare vizitator poate avea sejurul perfect la Londra, indiferent de preferințe. Pasionații de cultură nu ar trebui să rateze Tate Modern și Royal Opera House, amatorii de shopping să nu ocolească Oxford Street, cei de istorie Turnul Londrei, Westminster Abbey și Palatul Parlamentului. Muzee precum British Museum și Natural History Museum îi vor încânta pe toți, iar Turnul Londrei, Tower Bridge, Big Ben și Catedrala Sf. Paul sunt și ele pe lista “must see’ în Londra.

3.  Roma, Italia. Orașul către care duc toate drumurile nu a fost construit într-o zi, ci în sute, mii de ani, și vei avea nevoie de minim un weekend pentru a-l vizita. Roma este precum un muzeul în aer liber, un mozaic de piețe, fântâni, biserici și siteuri istorice uimitoare și pentru a te bucura de ele nu trebuie decât să o iei la pas. Aruncă o monedă în Fontana di Trevi, vizitează Colosseumul, Forul Roman și Columna lui Traian către apus, mergi la Pantheon către prânz. Testează un espresso perfect sau gelato înainte de a petrece o după-amiază la cumpărături la Campo de Fiori ( în weekend). Bucură-te de paste proaspete sau de o porție de anghinare suculentă, prăjită, cea mai bună e în cartierul evreiesc, de lângă insula Tiberina.

4. Bali, Indonezia. Micuța insula din Oceanul Indian a devenit una dintre marile atracții turistice ale lumii datorită cadrului natural de excepție, cu plaje paradisiace, vegetație luxuriantă și o atmosferă aparte, primitoare și relaxantă. Este una dintre destinațiile de top Spa@Wellness ale lumii, plină de atracții pentru amatorii de artă și cultură și natură.

5. Creta, Grecia. Insula aceasta are ceva care te cucerește din prima, după cum v-am spus deja. Locul nașterii lui Zeus și, mai ales, a civilizației europene moderne, Creta este o bijuterie din Mediterana, atât de bogată în istorie și cultură încât a influențat toată Europa, mai ales pe cea din sud. Pe lângă plajele sale celebre în lume, Creta are și munți, defileuri și orașe vechi, fermecătoare.

Bucură-te de atmosfera fermecătoare a portului venețian din Chania sau de cetățile și mănăstirile din Rethymonon. Minunatele ruine minoice din Malia datează din 1900 î.Hr., în muntele Ida este peștera în care s-a născut Zeus, iar la Knossos sunt vestigiile uneia dintre cele mai vechi civilizații din Europa, cea minoică.

6. Barcelona, Spania. Deloc surprinzător, Barcelona este în topul celor mai bune destinații, deși nu are o istorie atestată atât de veche precum ocupanta locului cinci în top, de exemplu. Barcelona este un exemplu ce oraș primitor, tineresc, relaxat și plin de viață, din noua generație de destinații turistice importante ale lumii. Antoni Gaudi a proiectat mai multe clădiri ale orașului, operele sale sunt emblemele Barcelonei și simboluri ale Spaniei, dar acestea nu sunt totul. Stilul de viată relaxat, marea, plajele, străduțele vechi și piațetele pline de mister, grădinile și posibilitățile de distracție fac din Barcelona un oraș foarte iubit. Și pe bună dreptate!

 7. Praga, Republica Cehă. Atmosfera boemă, podurile, palatele și străduțele medievale au făcut din Praga o destinație perfectă pentru turiștii romantici și cei care sunt atrași de istorie și cultură. Ai putea petrece o zi rătăcind prin Piața Orașului Vechi, urcând în Turnul Primăriei și așteptând ora exactă la Ceasul Astronomic. Asta după ce ai vizitat Castelul Praga, ai pășit pe Podul Carol și nu ai ratat un apus incandescent pe dealul Petrin!

8. Marrakech, Maroc, „Orașul roșu” din Maroc este o destinație de poveste. Marrakech are străduțe, piețe, grădini, palate și moschei care te transpun cu secole înapoi în timp. Mdina, piața Djema El Fna. grădinile Majorelle, Palatele Bahia și El Badi sunt câteva dintre atracțiile de neratat în Marrakech. Intră în atmosfera locului la un hammam și nu rata exoticele bucate locale!

9. Istanbul, Turcia. Un oraș, singurul din lume amplasat pe două continente, plin cu atracții vechi și interesante pentru toate gusturile și preferințele, Istanbul te așteaptă cu palate, moschei, bazaruri și peisaje unice. Are o atmosferă aparte, romantică, o istorie unică, o gastronomie specială, delicioasă. Istanbul este pur și simplu cuceritor! Sfânta Sofia, fosta catedrală bizantină transformată în moschee și apoi în muzeu, Marele Bazar, Bazilica Cisternă și o plimbare cu vaporașul pe Bosfor nu sunt de ratat în Istanbul!

10. New York, SUA. Acest oraș care pare că nu doarme niciodată este imposibil să fie cucerit dintr-o singură vizită, de fapt nici în mai multe. Dar nu ar trebui să ratezi Empire State Building, Statuia Libertății, Parcul Central, Muzeul Metropolitan de Artă, o vizită în Manhattan, o plimbare în Central Park, pe Fifth Avenue și, de ce nu?!, un revelion la Times Square.

Un spectacol la unul din teatrele de pe Broadway sau un concert pe Madison Square Garden și o vizită pe urmele imigranților care au poposit mai întâi pe insula Ellis sunt și ele de neratat în New York.

Iată și celelalte destinații de top ale anului 2018

11. Phuket, Thailanda

12. Hanoi, Vietnam

13. Siem Reap, Cambodgia.

14. Jamaica. Plajele Seven Miles, Negril, cascada Mayfeld se bat pentru atenția turiștilor care ajung în Jamaica.

15. Playa del Carmen, Mexic. E considerată una dintre cele mai bune destinații de scuba diving din lume.

16. Lisabona, Portugalia.

17. Dubai, EIU.

18. Tokyo, Japonia.

19. Kathmandu, Nepal.

20. Hong Kong, China.

21. Hurgada, Egipt.

22. New Delhi, India.

23. Cusco, Peru.

24. Rio de Janeiro, Brazilia.

25. Sydney, Australia.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook ! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#travel #travelblogger #consilierturism #triptips #sfaturidecalatorie #top2018 #holiday #romantic #medieval

Visează, iubește, călătoreșteDrum bun!

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This