Succesul seriei “Game of Thrones”- “Urzeala Tronurilor”  a dus la creșterea substanțială a interesului turiștilor pentru destinațiile unde s-au turnat scene din celebra serie marca HBO.  E drept că multe dintre aceste obiective turistice erau celebre și înainte de apariția peliculei cu atâți de mulți fani, unele fiind incluse pe lista UNESCO.

Nu-i așa că filmele îți trezesc setea de călătorii prin cele mai frumoase și interesante locuri? De la bănuțul norocos aruncat la Roma în Fontana di Trevi la neobișnuitul triunghi “Vichi, Cristina, Barcelona” din Barcelona, la misterele din „Casablanca” sau (ne)liniștea celor “Șapte ani în Tibet” și până la simplul „Eat, Pray, Love” din Toscana, filmele tot încearcă să ne urnească din fotoliu, să ne pună pe drumuri. Nu contează dacă rulează pe micul sau pe marele ecran, trebuie să recunoaștem că în filme sunt peisaje care ne taie respirația, ne atrag și ne fac să ne dorim să ajungem să ne bucurăm, pe viu, de acele locuri.

Unde s-a filmat Game of Thrones

Iată câteva locuri unde echipa “Game of Thrones“ a lucrat la episoadele pe care le-ai urmărit din fotoliu și pe care le poți vizita chiar acum.

fereastra albastra malta

Malta. Frumoasa și rustica Malta și-a primit partea ei de admirație după ce scene dramatice din prima serie Game of Thrones au fost captate aici. Fereastra Albastră din insula Gozo ( foto sus), formațiunea geologică modelată de vânt și mare din apropiere de Dwejra, a fost un punct de atracție important din arhipelagul maltez. Niciunul dintre turiștii care  au ajuna în Gozo nu a ratat Fereastra Albastră, dar, din păcate, acest reper s-a prăbușit în mare. Grota Albastrță a fost folosită ca „decor” și pentru „Contele de Monte Cristo” (2002) și „Odiseea” ( UK, 1997).

mdina malta

Mdina, vechea capitală a Maltei, cu clădirile ei de culoarea mierii, este un alt loc unde au muncit echipele din distribuția“Urzeala tronurilor” și care poate fi vizitat oricând. Liniștitul orășel aflat la 12 km de La Valetta este izolat cumva pe un deal și-ți oferă o panoramă completă asupra insulei Malta. Pe străduțele sale pietonale vei întâlni clădiri elegante, vechi, palate și biserici îngrijite și pline de istorie.

dubrovnik de sus

Game of Thrones în Croația. Dubrovnik, fosta Republică Maritimă Ragusa, care a luptat pentru a domina mările timp de jumătate de mileniu, a fost și el sub lumina reflectoarelor echipei HBO. Imagini și scene din vechea cetate inclusă în patrimoniul UNESCO tot apar în prima și a doua serie a Game of Thrones, fiind captate străduțele, turnurile de apărare, în special Minceta, și porțile masive de intrare în cetate.  Zidurile de apărare ale cetății Dubrovnik, pe care te poți plimba, strada Somnika și Palatul Rectorului sunt câteva dintre atracțiile din Dubrovnik devenite și mai cunoscute după aparițiile, deloc episodice, din Game of Thrones.

trogir croatia

Insulița Lokrum, aflată la o aruncătură de băț de Dubrovnik, Split, vestit pentru palatul împăratului Dioclețian, site UNESCO, ca și Trogir și Sbenik sunt alte locuri unde au fost filmate scene din seria „Game of Thrones”.

Real Alcazar Sevilla

Game of Thrones în Spania. Unele dintre cele mai importante obiective turistice din Spania au fost selectate pentru a-i încânta și pe fanii „Urzelii Tronurilor”. De pe listă nu putea lipsi senzuala Sevilla, mai exact vestitul palat Alcazar de Sevilla ( foto sus). Sevilla a fost platou de filmare pentru o mare parte din scenele care au loc în Dorne. Iar Real Alcázar a fost folosit pentru unele dintre cele mai frumoase scene din palatul Casei Martell. E de așteptat ca în sezonul opt să apară Amphitheatrul Italica din Santiponce, provincia Sevilla, care a fost folosit pentru Dragonpit în King’s Landing.

Scene dramatice cu Dragonstone, casa ancestrală a Casei Targaryen, au fost filmate pe insula San Juan de Gaztelugatxe din orașul Barmeo, Țara Bascilor.

girona spania

Cordoba, cu vestitul Pod Roman, Barcelona (Castell de Santa Florentina) și Girona ( foto sus) vestită pentru Catedrala Sf Maria, fosta abație Sant Pere de Galligants-astăzi Muzeul de Arheologie Catalonia), Guadalahara și enigmaticul Castillo de Zafra (aflat la 250 km nord-vest de Madrid)  poartă și ele amintirea zilelor când erau folosite drept scene pentru acest film celebru. Almeria și Castelon sunt și ele pe lista orașelor spaniole care se bucură de faima „Game of Thrones” , după ce scene din filme au fost turnate aici.

ait-benhaddou maroc

Maroc. Misteriosul Maroc a ajuns și el sub „asaltul” echipelor de filmare, dar regizorii nu au ales Marrakech sau Fez ci mai puțin cunoscutele cetăți fortificate Aït Benhaddou ( foto sus) și Essaouira.

essaouira

Dacă fortificația Aït Benhaddou este situată în deșert, pe vechea rută a caravanelor care legau Marrakech și așezări din deșertul Sahara, Esaouira ( foto sus) este amplasată pe malul Oceanului Atlantic. Ambele cetăți medievale sunt parte a patrimoniului mondial al UNESCO și au fost folosite ca decor pentru numeroase filme cu mai mult sau mai puțin succes la public.

Myvatin islanda

Islanda. Micuța Islanda și peisajele sale “nepământene” nu au trecut neobservate, așa că peștera Grjótagjá cu apele sale termale care a găzduit scene cel puțin la fel de fierbinți, Parcul Național Vatnajökull  și lacul vulcanic Myvatin au intrat și ele în atenția turiștilor cinefili, fani ai „Urzelii Tronurilor”, din lumea largă.

Game of Thrones, scene filmate in Irlanda de Nord. Mai multe locuri şi platouri de filmare din Irlanda de Nord, unde au fost turnate scene din multe episoade ale ”Game Of Thrones”, vor fi deschise publicului spre vizitare în acest an. Circuitul turistic va include un tur al studioului Linen Mill Studios, aflat în apropierea Banbridge.
Portul satului Ballintoy și Portstewart Strand, una dintre cele mai frumoase plaje din Irlanda de Nord, sunt și ele de admirat în vestita serie. Lista este completată de Munții Binevenagh și pădurea de fagi Dark Hedges, una dintre cele mai fotografiate zone din Irlanda de Nord. Plaja Downhill, lungă de aprox.10 km, ca și Castelul Ward (iconicul Winterfell – casa casei Stark) sunt și ele printre locurile unde au muncit și s-au distrat, de ce nu, membrii echipei Game of Thrones.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat! Hai cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ? !

#consilierturism #românia #top2019 #inspiratie #travelblogger

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!

sursa foto www.makinggameofthrones.com și pixabay.com

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This