Iată ghidul celor mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa, ediția 2018, prima parte. Am selectat cele mai iubite piețe de Crăciun din Franța. Austria, Croația, Ungaria, Belgia, Finlanda, Estonia și Regatul Unit al Marii Britanii care-ți merg direct la suflet și te ajută să intri mai repede în spiritul sărbătorilor.

M-am gândit că e bine să cunoști mai din timp când își deschid porțile cele mai frumoase și interesante piețe de Crăciun de pe bătrânul continent, așa că ne-am documentat și despre perioada cât sunt deschise acestea.

Piețele de Crăciun sunt ocaziile perfecte pentru călătorii culturale prin timp și spațiu!

Târguri de Crăciun din Franța

Colmar a fost desemnată cea mai frumoasă piață de Crăciun din Franța, anul trecut. Noutatea acestui sezon este piața gastronomică din Place de la Catedrale, unde bucătari iscusiți vor pune pe tavă cele mai apetisante tentații gastronomice. Pitorescul Colmar are toate ingredientele unei destinații unice, de la arhitectură și cultură până la tradiție și gastronomie. Dar de Crăciun devine o feerie, labirintul de străzi vechi, feeric iluminate, unindu-se în cele cinci piețe de Crăciun unde domnește o atmosferă unică.

Marché de Noël de Colmar e deschisă între 23 nov și 29 decembrie 2018.

Strasbourg devine mult mai vesel și luminos înainte de Crăciun, când se ferchezuiește pentru una dintre cele mai iubite piețe de Crăciun din Europa. Deși este una dintre cele mai vechi, organizată pentru prima dată în 1570, Marche de Noel din Strasbourg rămâne de neocolit, nimeni nu s-a plictisit de ea. Supranumită „Capitala Crăciunului”, piața tradițională de Crăciun a capitalei Alsaciei are toate atuurile pentru a merita titlul. Tarabele te ademenesc cu toate specialitățile alsaciene, atmosfera e unică, evenimentele sunt dedicate sărbătorii. Plus că are loc într-un site din patrimoniul UNESCO, în inima unuia dintre cele mai orașe frumoase din Europa.

La magie de Noël à Strasbourg se desfășoară între 23 nov. și 30 dec. 2018.

Montbéliard a pătruns pentru prima data în topul europeanbestdestinations.com ( sursa foto) al celor mai frumoase piețe de Crăciun direct pe locul șase din 20, impresionând prin atmosferă. Acest orășel din estul Franței, situat la 17 km de granița cu Elveția, a reușit să organizeze un eveniment emblematic de iarnă al regiunii Bourgogne Franche-Comté. Astfel că „Lumini de Crăciun” a dobândit o strălucire care depășește granițele Franței. Centrul Montbéliard se transformă într-un tărâm al poveștilor albe, iar atmosfera de sărbătoare și manifestările autentice pun stăpânire pe Montbeliard din 24 nov. în 24 dec. 2018.

Metz. Piața de Crăciun din Metz a fost votată în 2017 în topul celor mai bune din Europa și a ajuns pe locul 9. Și aici poți să furi startul sărbătorilor și te bucuri de atmosfera festivă, pe măsură ce vizitezi cele șase piețe principale gătite de sărbătoare. Este vorba de Place de la République, Place Saint Louis, Place de la Gare, Place Saint-Jacques, Place de Chambre și Place d’Armes. Marhe de Noel din Metz a avut anul trecut aprox. trei milioane de vizitatori, iar cadourile artizanale, dulciurile fine, sculpturile de gheață și patinoarul sunt printre atracțiile Metz în perioada târgului de Crăciun, organizat în acest an între 17 nov. și 30 dec. 2018.

Lille. La începutul iernii, Lille strălucește și te molipsește cu pofta de viață și cu veselia sa. Pe Place Rihour, cele 90 de tarabe ale artizanilor locali te tentează cu tot felul de suveniruri, cu apetisantele bucate tradiționale și dulciuri festive. Poți găsi aici specialități regionale dar și creații ale meșteșugarilor din Rusia, toate cu promisiunea că respectă întocmai tradițiile de Crăciun.

Le Marché de Noël din Lille are loc între 23 nov.. și 30 dec. 2018.

Paris. “Orașul luminilor” e și mai strălucitor între 22 nov. 2018 și 8 ian. 2019, când beculețele strălucesc cu dărnicie pe marile bulevarde. Sunt mai multe târguri de Crăciun în Paris, așa că poți alege un dar deosebit din Place Saint-Germain-des-Prés (1 dec. 2018-1ian. 2019), din fața Notre-Dame (14-22 dec. 2018), de la Marché de Noël de l’Hôtel de Ville ( 14 dec.-6 ian. 2019), sau de la târgul alsacian de la Gara de Est ( 6-21 dec. 2018). Nu ocoli zona Champs-Élysées, la Halle și Trocadero. Dar La Défense e cea mai mare piață de Crăciun, cu 300 de căsuțe doldora de specialități culinare și produse de artizanat, deschisă între 21 nov. și 20 dec. 2018.

Parisul devine o feerie plină de lumini de Crăciun între 22 nov.2018 și 8 ian. 2019.

Cele mai apreciate târguri de Crăciun din Belgia

-Liège. Târgul de aici este cel mai vechi din Belgia și atrage cu ofertele celor peste 200 de tarabe doldora de lucruri de bună calitate și cu multe festivități. Village de Noël de Liège se organizează din 30 nov. în 30 dec. 2018

Gent e cuprins de o adevărată frenezie în perioada Gentse Winterfeesten, în perioada 7 dec. a.c.- 6 ian. 2019. Sunt peste 100 de tarabe cu „de toate”  între Sint-Baafsplein și Korenmarkt, Castelul Contelui se transformă dintr-o fortăreață într-un palat de vis și de pe lista atracțiilor nu lipsesc nici patinoarul și caruselul.

Bruges nu se lasă nici el mai prejos și își pune mantia cea mai colorată și luminoasă între 25 nov. și 2 ian. 2019. Atmosfera festivă domnește în tot burgul, dar mai ales în piețele Simon Stevin și Markt (unde e și un patinoar) sunt organizate festivitățile.

Anvers organizează una dintre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Belgia între 8 dec. 2018 până pe 6 ian. 2019. Piața se întinde de la Groenplaats până la Grote Markt, prin Suikerrui până la Steenplein.  Nu rata Groenplaats, este împodobită cu lumini festive, patinoarul din apropierea Groenplaats!

Bruxelles. Piața de Crăciun din Grand Place din Bruxelles este un eveniment sub sloganul “Plaisirs d’Hivers-Plăcerile iernii” care durează cinci săptămâni Sunt zile pline de lumină, arome și atracții pentru cei mari și cei mici deopotrivă. Grand Place va găzdui și în acest an un brad imens, Place de la Monnaie un patinoar, iar la Bursă este o expoziție pe o temă extraordinară: Pompei. Peste doi kilometri de tarabe te vor stârni să le testezi produsele și să cumperi daruri pentru cei dragi.

Bruxelles te atrage cu plăcerile sale hibernale între 30 nov. 2018 și 6 ian. 2019.

Piețe de Crăciun în Ungaria

Budapesta. Piațeta din fața Basilicii Sf Ștefan din capitala Ungariei găzduiește una dintre cele mai frumoase și atractive piețe de Advent din Europa. O gamă largă de produse de artizanat, bucate tradiționale, indiferent dacă sunt sau nu specifice Crăciunului, jocuri de lumini 3D pe fațada bazilicii Sf. Ștefan sunt printre atracțiile acestui târg în care se  pune accentul pe acțiuni caritabile. Budapesta devine și mai romantică în perioada târgului de Crăciun, deschis între 19 nov. 2018 și 1 ian. 2019.

Târguri de Crăciun din Croația

ZagrebVotată trei ani la rând cea mai frumoasă Piață de Crăciun din Europa, cea organizată în capitala Croației, este deschisă din 27 nov. 2018 până pe 6 ian. 2019. În afară de atmosfera specială, de multele și diversele spectacole, se remarcă parcul de gheață din Piața Regelui Tomislav – unde patinoarul este doar o parte a distracției.

Cele mai frumoase piețe de Crăciun din Austria

Viena s-a impus ca una dintre destinațiile “must see” când sunt deschise piețele de Crăciun (din 17 nov. în 24 dec. 2018). Sunt mai multe astfel de piețe în capitala Austriei, mai mari sau mai mici, atât în fața Palatului Belvedere, lângă catedrala Sf. Ștefan, la Palatul Schönbrunn, în Karlsplatz, Piața Am Hoff.

Dar cea mai mare și mai spectaculoasă este piața de Crăciun din fața Primăriei, desfășurată sub mottoul „Magia Vieneză a Adventului”. Printre atracțiile de neratat de la Primărie sunt în perioada târgului patinoarul, bradul imens și trenulețul. Nu lipsesc nici spectacolele tematice și vizitele gratuite în impozanta primărie vieneză, vinul fiert și produsele tradiționale. Nu e de ratat!

-Graz. Sunt mai multe târguri de Advent & Crăciun în Graz, 14 la număr, dar cea mai veche este cea din jurul bisericii franciscane și de aici se ajunge ușor, la pas, în fața Primăriei, piața fiind umbrită de un brad uriaș și flancată de tarabe cu produse tradiționale. Pentru cumpărături, mergi și în Mehlplatz și Färberplatz, unde poți alege daruri desebite, pentru gustări Joanneum Quarter și pentru o plimbare cu roata uriașă nu ocoli Mariahilferplatz.

Atmosfera festivă de Crăciun poate gi un motiv de a vizita Graz între 24 nov. și 24 dec. 2018.

Salzburg. Orașul lui Mozart pare un glob uriaș de cristal unde sunt concentrate atât de multe de făcut și de văzut. Locul unde a apărut cel mai faimos colind de Crăciun, „Silent Night, Holy Night”, organizează piețe de Crăciun în fața catedralei, a Primăriei, în piața Mirabell și la palatul Hellbrun. Cetatea care păzește de sus Salzburg servește ca decor de poveste pentru nenumăratele spectacole, expoziții, procesiuni și parade ale măștilor și costumelor populare. Acestea și atmosfera specială de pe străduțele medievale  fac din Salzburg o destinație de neocolit și de Crăciun.

Piața de Crăciun din Salzburg se organizează între 22 nov. și 24 dec. 2018.

Innsbruck. Un brad strălucitor face concurență celei mai vestite atracții a Innnsbruck, “Acoperișului de Aur”, o altă piață plină de tentații culinare e deschisă pe Maria-Theresienstrasse și nici Marktplatz nu se lasă mai prejos, e o atracție pentru întreaga familie. La înălțime e piața din Hungerburg, unde ajungi cu funicularul din centrul orașului. Te așteaptă panorama impresionantă asupra Innsbruck și împrejurimilor sale, o gamă largă de suveniruri de Crăciun și delicii culinare de nerefuzat.

Târgul de Crăciun din Innsbruck e deschis în acest an între 15 noiembrie și 23 decembrie.

-Piețe de Crăciun din Finlanda

-În Helsinki este organizată în decorul neoclasic al Pieței Senatului ( foto theculturetrip.com) și atmosfera se încălzește repede cu mâncare bună și băuturi calde, într-un decor hibernal. Sunt în jur de 100 de tarabe care oferă cadouri pentru toate gusturile, inclusiv obiecte de artizanat și ingrediente tradiționale, din pește, pentru masa de Crăciun, cum altfel?!

Capitala Finlandei e mai luminoasă și veselă din 1 dec. până pe 22 dec. 2018

Dar și unele orășele pitorești precum Porvoo, Turku, Tampere și Oulu au și ele propriile piețe, așa că dacă ești în drum spre casa Santa Klaus din Rovaniemi, poate îți faci cale și pe aici!

Târguri de Crăciun în Regatul Unit

-Manchester Christmas Markets, cel mai mare târg de Crăciun din Regatul Unit, este destinația ideală pentru cei care își doresc să fure startul de Crăciun. În piețele de Crăciun din inima Manchester, Albert Square și celelate (Gradinile Cathedral Gardens, Market Street, Exchange Square, Exchange Street, New Cathedral Street, King Street și St Ann’s Square și Brazennose Street) există 300 de standuri, care oferă mâncăruri tradiționale și internaționale, băuturi și dulciuri artizanale.

Piețele de Crăciun din Manchester în 2018 vor fi deschise de pe 9 nov. până 22 dec. 2018.

-Birmingham primește pe perioada târgului de Crăciun peste 5,5 milioane de vizitatori. New Street, Piața Victoriei și Piața Centenary devin punctele de atracție pentru vizitatorii de toate vârstele, ademeniți cu tot felul de tentații. Patinoarul și un carusel întregesc atmosfera relaxată, de distracție, de vacanță.Are loc între 17 noiembrie și 22 decembrie 2016.

–Londra devine și mai spectaculoasă de sărbători și tonul e dat pe Oxfordt Street, unde luminițele se aprind pe 6 noiembrie. Winter Wonderland din Hyde Park, cea mai mare piață londoneză, se deschide pe 22 noiembrie și te așteaptă până pe 6 ianuarie 2019 cu distracție și activități festive, un patinoar. În Trafalgar Square se înalţă un brad gigantic, la Christmas By The River de pe  London Bridge poți găsi daruri unice, ca și la Kingston Christmas Market ( 15 nov. -31 dec. 2018), Southbank Centre Wintertime Market (8 nov.-27 dec. 2018) sau Christmas by the River (29 nov. 2018 -2 ian. 2019).

-Târguri de Crăciun în Praga, Cehia. Praga este una dintre cele mai frumoase destinații de iarnă și piețele de Crăciun de aici-“Vanocni trhy”-sunt de neocolit! Se organizează în câteva pieţe importante din Praga și poți ajunge la ele mergând lejer pe străduțele medievale. Cele mai frumoase piețe sunt în Piața Orașului Vechi, în Piața Wenceslas și la castelul Hradcany.

Piețele de Crăciun din Praga sunt deschise din 1 dec. 2018 până pe 6 ian. 2019.

-Tallinn, Estonia. Târgul de Crăciun din capitala Estoniei, Tallinna Jõuluturg, are loc în piaţa mare din oraş, lângă primăria unde un brad înalt împrăștie lumină și tonetele îmbie cu produse de artizanat și cu delicatese de Crăciun. Întâlnirile cu Moșul și cu echipa sa de spiriduşi şi reni, concertele și colindele tradiționale fac din Tallinn un loc deosebit de vizitat iarna și rar lipsește zăpada! Târgul de Crăciun din Tallinn te aşteaptă în perioada 18 nov. 2018 – 7 ian. 2018, orele 10:00 – 19:00.

Așadar, ai destul de multe motive să lași veselia și optimismul să alunge zilele întunecate de început de iarnă și să te bucuri de sărbători pline de lumină și optimism! Nu ai găsit destinația perfectă de Crăciun? Citește aici despre piețele de Crăciun din Germania, Spania, Italia și Elveția.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook !și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2018 #inspiratie

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!  

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This