Rezervați-vă acum hotelul în Transilvania!
Transilvania se află pe locul 1 în topul regiunilor de vizitat în 2016, Ardealul nostru plasându-se, pentru prima dată, în vârful clasamentului recomandărilor Lonely Planet. Ardealul „a luat fața” Islandei de vest, a Valle des Vinalles (Cuba ) și a regiunii viticole Friulli, de la nord de Veneția, Italia.
Sighișoara
Ce provincii sunt recomandate amatorilor de călătorii
Pe locul cinci în topul regiunilor recomandate de către Lonely Planet pentru 2016 se află insula Waiheke, situată la 35 de minute cu feribotul de Aukland, Noua Zeelandă, destinație urmată de Auvergne, regiune a Franței din Masivul Central, a cărei capitală este Clermond Ferrand.
Arhipelagul Hawaaii (SUA) este indicat de Lonely Planet nu doar pentru sporturi acvatice precum surf, istorie, natură și aventură ci și pentru peisaje și gastronomie. Regiunea Bavaria (Germania) se situează pe locul opt în clasamentul Lonely Planet pe 2016, pentru castelele sale de vis precum Neuschwanstein sate precum Garmisch-Partenkirchen și Obermammergau și peisajele montane deosebite, ca să nu uităm de capitala Munchen și al său celebru festival al berii, Oktoberfest. Regiunea de coastă “Costa Verde” din Brazilia este recomandată ca un “paradis al minunilor naturale neatinse”, cu plaje virgine și nenumărate posibilități de petrecere a timpului liber pentru amatorii de vacanțe active.
Izolata insulă Sfânta Elena, din Atlanticul de sud, unde Darwin a poposit în anul 1836, ocupă locul 10 în topul recomandărilor Lonely Planet pe 2016. Aflată la 3.100 kilometri de Cape Town (Africa de Sud), insula Sf Elena ese deocamdată accesibilă doar cu vaporul, dar este așteptat ca în 2016 să se inaugureze un aeroport care va scurta timpul călătoriei la cinci ore și jumătate din Johannesburg. Supranumită și Galapagos ale Atlanticului de Sud, insula Sfânta Elena a “petrecut” 14 de milioane de ani în izolare, astfel că se poate lăuda cu cele aproximativ 500 de specii endemice ale sale.
Vești bune și mai puțin bune
Topurile Lonely Planet sunt așteptate de toată lumea, dat fiind că Lonely Planet este cel mai apreciat ghid turistic din lume. Așadar, mai mult ca sigur, cererea atât pentru destinațiile din Transilvania, dar și pentru toate celelalte nouă regiuni incluse în clasamentul Lonely Planet va crește foarte mult, ceea ce se va traduce prin majorări ale tarifelor la cazare și eventual și mese mai scumpe la restaurante. Așa că, dacă v-ați dorit să (re)vedeți Brașovul, Cluj Napoca, Sighișoara sau Sibiul, acum este vremea să vă rezervați camera la hotel sau la pensiune, înainte ca tarifele să se majoreze (peste măsură). Nu spun că în acest moment este ieftin să fii turist în România, ba din contră! Dar merită vizitate aceste locuri, sunt ale noastre, trebuie să le prețuim și să ne bucurăm de ele!
Ce anume recomandă Lonely Planet de văzut și făcut în Ardeal
În materialul de prezentare al Transilvaniei, Lonely Planet își sfătuiește cititorii să uite de crucifixe și de usturoi 🙂 ( accesorii demne de poveștile cu vampiri-n.red.) și să vadă dincolo de stereotipurile care zboară mai repede decât aripile unui liliac din iad. Chiar dacă admite că la noi se mai pot vedea căruțe pe drumuri și sate “colorate” populate de țigani, Lonely Planet recomandă vizita în Transilvania și nu oricum, ci pe primul loc. Uită-te pe lângă tricourile cu „Contele Dracula” și vei observa în România un număr tot mai mare de galerii de artă, stațiuni bune de schi și excursii epice în natură. Frumos, nu?
Viscri
Lonely Planet amintește de orașe și sate din România care nu mai au nevoie de nicio prezentare, precum Sibiu și al său Pod al Minciunilor, de Sighișoara, locul de naștere al lui Vlad Țepeș, sau de Viscri cu al său celebru proprietar, prințul Charles al Marii Britanii. Târgu Mureș, unde merită vizitat Palatul Culturii dar și Cetatea Poenari, situată mai aproape de Curtea de Argeș decât de Sibiu, sunt alte destinații turistice amintite, ca și bisericile fortificate și satele săsești din Transilvania. La capitolul vacanțe active, sunt amintite stațiunile de schi Poiana Brașov și Păltiniș, nenumăratele posibilități de drumeții montane și peșterile care pot fi vizitate în România. La masă, dacă vreți să testați gastronomia locală, încercați sarmalele, mămăliga, dar și țuica!
Pentru prima dată, Lonely Planet a inclus România într-o categorie importantă pentru amatorii de călătorii în 2015, cea a celor mai bune destinații din punct de vedere al raportului calitate-preț (best value for money). România a fost plasată pe locul nouă în clasamentul Lonely Planet “Best value for money”, după Tunisia ( locul 1), Africa de Sud, Shanghai (China), Samoa, Bali (Indonezia), Uruguai, Portugalia și Taiwan.
Distanța de la Sibiu la Cetatea Poenari, singura construcție care are o legătură directă cu Vlad Tepeș, este de 130 de kilometri, pe care trebuie să-i parcurgi pe Transfăgărașan, cea mai spectaculoasă șosea alpină din Europa. Transfăgărașanul este închis, potrivit legii, între 1 noiembrie și 1 iulie, în fiecare an.
Cele mai bune regiuni de vizitat în 2016:
- Transilvania, România
- Islanda de Vest
- Valle de Vinales, Cuba
- Regiunile viticole din Friuli, Italia
- Insula Waiheke, Noua Zeelandă
- Auvergne, Franța
- Arhipelagul Hawaii
- Bavaria,Germania
- Costa Verde, Brazilia
- Sfânta Elena
Ce orașe sunt la modă în 2016, ce ne recomandă Lonely Planet
- Kotor, Muntenegru
- Quito, Ecuador
- Dublin, Irlanda
- George Town, Malaezia
- Rotterdam, Olanda
- Mumbai, India
- Fremantle, Australia
- Manchester, Anglia
- Nashville, SUA
- Roma, Italia
Topul destinațiilor „best value” ale anului 2016
- Estonia
- Ho Chi Min și Hanoi, Vietnam
- Africa de Est
- New Mexico
- Bosnia și Herțegovina
- Galicia, Spania
- Quebec, Canada
- Coasta caraibeană a Costa Rica
- Timor-Leste
- Australia de Vest
Sper că ți-a plăcut acest material sau că ți-a fost de folos. Te aștept să ne fii alături pe Facebook ! Visează, iubește, călătorește. Drum bun!
Confirmări/Notificări