Există multe opțiuni pentru aceia care și-au propus să petreacă un noiembrie atipic: plin de soare, cu cer fără nori, fără frig, ceață și frunze purtate de vânt. Despre destinațiile recomandate ale lunii noiembrie.

Noiembrie nu este o lună tradițională pentru vacanțe în Europa, unde, deși iarna bate la ușă, încă nu a început sezonul de schi. Să privim însă partea plină a paharului: nu este aglomerat la obiectivele importante și te poți bucura de prețuri bune la cazare și oferte la avion. Plus că sunt și destinații unde poți face băi de soare 🙂 .

ffuerteventura

Și, în unele locuri, chiar și de vreme călduță sau chiar caldă. La acest ultim capitol, cel mai bun exemplu este dat de insulele spaniole Canare, aflate mai aproape de Africa decât de Europa. Poți găsi un soare călduț, ca de iunie prin regiunea noastră, și în plin noiembrie în insulele Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria, La Palma, La Gomera și El Hierro, dacă asta îți dorești. Există oare cineva care nu-și dorește soare, nisip și mare când în țară cade bruma?

Cele mai însorite destinații din Europa. Temperaturi și precipitații în noiembrie.

        Orașul/Țara Maxima diurnă (°C) Minima nocturnă (°C) Zile cu şanse de ploaie Ore însorite/zi Precipitații lunare/mm
Albufeira/Algarve/Portugalia 19 11 10 6 83
Estoril/Portugalia 17 11 13 5 113
LISABONA/Portugalia 18 11 13 5 111
Funchal/Madeira/Portugalia 23 22 9 9 38
Sevilla/Spania 20 12 12 5 89
Fuerteventura/Canare/Spania 23 16 3 7 11
Barcelona/Spania 17 9 11 5 58
Santa Cruz de Tenerife/Spania 21 16 7 6 65
Playa de las Americas/ Tenerife/Spania 21 15 6 6 70
San Sebastian/La Gomera/ Spania 22 16 5 6 65
ROMA/Italia 17 7 15 4 117
Sorrento/Italia 16 16 15 4 120
Palermo/Sicilia/Italia 18 13 11 5 82
Napoli/Italia 17 8 15 4 147
VALLETTA/Malta 20 16 14 6 70
Phapos/Cipru 21 12 6 7 53
Antaya/Turcia 20 9 8 6 130

Sursa weather2travel.com

Două destinații exotice, cu vreme bună în noiembrie, situate mai aproape de Africa decât de Europa, sunt Tenerife, „Insula primăverii eterne” și Madeira, „Grădina plutitoare a Atlanticului”. Ambele sunt ușor accesibile din Europa, mai ales că sunt destinații de vacanță potrivite pentru tot timpul anului.

Destinații exotice de vizitat în noiembrie

Maroc în noiembrie

Lumea e mare și oferă nenumărate tentații pentru vacanțe și călătorii perfecte și în noiembrie. Una dintre aceste destinații are parfum oriental, e ca dintr-o poveste a Șeherezadei: Marrakech, Maroc. Poți să-ți îndrepți atenția către acest oraș din deșert, celebru pentru bazarul său imens și palatele sale vechi, dacă vrei puțină aventură și nu simți nevoia de o plajă pentru a te bucura de soare. În luna noiembrie, la Marrakech temperatura maximă diurnă este de 22°C, cea minimă nocturnă de 10°C, sunt șapte ore cu soare “plin” /zi. Există șase zile cu șanse de ploaie în noiembrie în Marrakech, dar nu se adună nici 40 mm precipitații. Ar fi ceva deosebit să prinzi o ploaie în deșert, nu? Temperaturile sunt comparabile cu cele din principala stațiune marină a Marocului, Agadir, unde plouă însă un pic mai mult.

Insulele Capului Verde în noiembrie

 Mai la sud, în Insulele Capului Verde, e și mai însorit, căci vorbim de vecinătatea Africii și de un climat tropical, cu temperaturi medii anuale cuprinse între 26 și 30°C. Noiembrie este însă o lună în care vântul bate mai tare în Insulele Capului Verde, așa cum o va face până în martie, de altfel. Așadar, este o perioadă bună pentru amatorii de windsurfing și kitesurfing să meargă în Insulele Capului Verde. Temperatura maximă diurnă în noiembrie în Espargos, Sal, este de 28°C, cea minimă nocturnă de 22°C. Sunt șapte ore/zi cu soare darnic, șanse de ploaie în una din 31 în noiembrie, apa oceanului are 26°C.

Mauritius în noiembrie

Mauritius se bucură și ea de vreme bună în noiembrie. Frumoasa insulă vulcanică din largul coastei Africii de Est, una dintre cele mai iubite destinații din lume pentru luna de miere, te ademenește cu temperaturi bune în aer și apă în noiembrie, iar ploile  sunt la cel puțin o lună distanță. Zilele cu maxime medii de 29°C, nopțile cu minime de 20°C și cele opt zile de soare arzător în fiecare zi fac din noiembrie o lună bună pentru o vacanță la Port Luis sau Trou aux Biches. Sunt 12 zile cu șanse de ploaie, se pot strânge 66 mm de precipitații/lună iar temperatura mării este în jur de 25 de grade.

bali-indonezia

Bali în noiembrie

O altă destinație insulară deosebit de frumoasă, destul de bună pentru luna de miere sau un sejur de răsfăț în noiembrie, este și Bali, Indonezia. Deși temperaturile sunt crescute, noiembrie marchează începutul sezonului ploios în Bali, cu șanse de ploaie în opt zile și 187 mm de precipitații media lunară. Ploile nu sunt însă interminabile nici în Denpasar sau Kuta, iese soarele care urcă mercurul în termometre până la 31°C ( maximă diurnă) și e briliant nouă ore pe zi. Apa oceanului are 27°C și indicele UV este la nivel maxim.

Emirates Towers dubai

Dubai în noiembrie

Această destinație “a recordurilor” este la începutul sezonului său de vârf pentru că temperaturile devin suportabile, tocmai începe iarna locală. Prima lună de iarnă din Dubai aduce o temperatură medie maximă în timpul zilei de 31° C, cu un nivel ridicat de căldură&umiditate. Sunt nouă ore de soare strălucitor în fiecare zi, iar noaptea minima coboară la 18° C. Șansele de ploaie tind către zero. În noiembrie, temperatura medie a mării, în și în jurul Dubai este de 28° C. Un ghid (aproape) complet despre Dubai găsești aici.

mexic apus

Insulele din Caraibe se află și în noiembrie în sezonul oficial al uraganelor, deși cel mai mare risc de cicloane este în septembrie-octombrie. Și peninsula Yucatan, unde se află vestitele Playa del Carmen și Merida, se află în unul din cele două sezoane ploioase, octombrie-ianuarie și aprilie-iulie, când plouă în fiecare zi.

Kerala, India, în noiembrie. Această regiune a Indiei, pe care locuitorii săi o numesc “Țara lui Dumnezeu” este vestită pentru plajele sale, dealurile pline de mirodenii și plantațiile de ceai. Tradițiile, obiceiurile și festivalurile din Kerala sunt alte atracții turistice care au pus regiunea pe hartă. Noiembrie marchează începutul celei mai bune perioade pentru a vizita Kerala, deși nimeni nu promite că nu va fi cald.

Temperatura medie maximă în timpul zilei în Cochin, Kerala, este de 31° C, cu un grad foarte mare de umiditate, noaptea minima nu coboară sub 23° C. De obicei, există șase ore de soare strălucitor în fiecare zi, sunt șanse de ploaie în șase zile în noiembrie în Kerala și se pot strânge 155 mm precipitații.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita Kerala este între noiembrie și martie, atunci când vremea este plăcută, au trecut ploile și este cel mai propice pentru vizionarea faunei sălbatice.

kerala
Goa este raiul amatorilor de plaje paradisiace, apusuri spectaculoase, de cumpărături din piețe și de petreceri populare. Există mai multe temple și biserici de explorat dincolo de plaje și sate pitorești, dar trebuie să știi care este cel mai bun timp pentru a vizita Goa.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Goa este iarna, între lunile noiembrie și februarie, care se întâmplă să coincidă cu sărbătorile de stradă cu prilejul  Anul Nou. Temperatura medie maximă din timpul zilei în Panaji, Goa, în noiembrie este de 33° C, cu un ridicat nivel de umiditate. De obicei, există nouă ore de soare strălucitor în fiecare zi, iar noaptea minima medie e de 23° C. Temperatura medie a mării, în și în jurul Goa, în noiembrie, este de 28° C .

În ultimii ani, vremea a devenit în ce mai imprevizibilă peste tot în lume! Nu renunța la călătorii, dar nu lăsa vremea să-ţi strice vacanţa, informează-te din timp când e cel mai bine să pleci.

Nu uita nici că, peste tot în lume sunt nenumărate orașe pline de atracții pe care le poți vizita în orice perioadă a anului mai ales dacă ești pasionat de artă și cultură.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino alături de noi pe Facebook și  Instagram. Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ! 

Visează, iubește, călătorește! Drum bun!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #noiembrie #travelblogger

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This