Iată topul TripAdvisor al celor mai iubite destinații din România, ediția 2019, realizat pe baza voturilor milioanelor de utilizatori. Aceste orașe nu doar că sunt frumoase și interesante ci au și avantajul că sunt situate în apropierea unor obiective turistice unice din țară. Ediția pe 2019 are unele surprize și arată așa:

10. Constanța

Orașul are o istorie veche și deloc liniștită, dar plajele sunt cele care l-au adus în topul celor mai populare destinații din România. Plajele din Mamaia, cu nisip fin și alb sunt neobișnuite pentru această parte a lumii, iar pe timp de noapte, stațiunea devine un pol al petrecerilor. Portul Tomis, Marea Moschee, Muzeul de Arheologie și Delfinariul sunt printre atracțiile de top ale vechiului Tomis. Excursiile la obiective precum Histria, Tropaeum Traiani , sau Capidava sunt de neratat.

  1. Timișoara

Frumoasa Timișoara este adesea denumită „Mica Vienă” și  nu fără motiv, Influențele austriece sunt evidente în Timișoara arhitectură, gastronomie și cultură. Orașul de pe Bega este de descoperit la pas, străduțele din centrul istoric te conduc către piațete mărginite de adevărate comori arhitecturale. Clădirile adăpostesc muzee și biserici impozante, parcurile sunt îngrijite, oamenii foarte prietenoși.

  1. Sibiu

Deși nu mai are nevoie de nicio prezentare, centrul istoric al Sibiului este încă parțial închis între zidurile sale originale din sec. al XII-lea. Piața Mare, dominată de Palatul Brukenthal și biserica romano-catolică, Turnul Sfatului, piețele, catedralele și muzeele fac din Sibiu o destinație tot mai celebră și aglomerată. Iar împrejurimile sale ne rezervă alte surprize, plăcute și la înălțime, desigur!

  1. Suceava

Cel mai mare oraș din Bucovina a fost odinioară capitala Moldovei, perioadă din care mai păstrează câteva atracții precum Cetatea de Scaun și mai multe biserici medievale. Muzeul Bucovinei este, de asemenea, popular ca și Muzeul Satului Bucovinean. În plus, Suceava este locul ideal pentru a pleca în explorarea faimoaselor mănăstiri pictate din Bucovina incluse în patrimoniul UNESCO. Iar acestea sunt amplasate în mijlocul unor peisaje superbe…

  1. Oradea

Acest oraș unde turismul s-a redescoperit în ultimii ani a devenit o atracție turistică de top în special datorită arhitecturii și istoriei sale. Palatul Baroc din sec al XVIII-lea care găzduiește un muzeu, frumoasele clădiri Art Nouveau, clădirea Teatrului de Stat și bisericile din centru sunt atracțiile pricipale ale orașului de pe Crișul Repede. Iar apele termale de la Băile Felix din apropiere au proprietăți miraculoase!

  1. Sinaia

Cocheta Sinaia este renumită pentru frumusețea sa naturală, pentru atracțiile de top din România precum Castelele Peleș și Pelișor și o mănăstire din secolul al XVII-lea, Mănăstirea Sinaia. Activitățile alpine precum drumețiile și pârtiile de schi, unele dintre cele mai bune din Europa, fac din Sinaia o stațiune demnă de supranumele de Perla Carpaților.

  1. Cluj-Napoca

În capitala neoficială a Transilvaniei nu vei găsi vampiri, dar vei putea explora catedrale, cetăți, grădini botanice, muzee și parcuri. Cluj-Napoca este precum o scenă de artă vibrantă pe care sunt prezentate atât tradiționalul, cât și modernismul. Iar în împrejurimile sale sunt o serie de obiective foarte interesante, precum Cheile Turzii și Salina Turda.

  1. Iași

Acest vechi și important centru cultural și politic încâ din secolul al XV-lea atrage cu palatele, teatrele, universitățile și bisericile sale vechi. Nu rata Palatul Culturii și Piața Unirii, Grădina Botanică, Parcul Copou și Teatrul V. Alecsandri, unul dintre cele mai frumoase din lume. Iași, remarcă editorii TripAdvisor, are o istorie evreiască semnificativă. Aici a fost publicat primul ziar în limba idiș, iar cea mai veche sinagogă supraviețuitoare din România (din sec. al XVII-lea), este în Iași.

  1. Brașov

Orașul pitoresc din centrul României este un armonios cocktail de farmec tradițional și viață modernă. În Brașov, alege autobuzul turistic care te conduce la cele mai importante obiective și-ți vorbește ( în căști), despre ele, apoi măsoară Strada Sforii, cea mai îngustă stradă din Europa. Nu rata excursiile la biserica fortificată din Prejmer, sanctuarul ursului brun Libearty din Zărnești, Castelul Bran și Cetatea de la Râșnov! Detalii aici.

  1. București

Supranumit „Micul Paris”, Bucureștiul și-a legat numele de Vlad Țepeș, căruia i de datorează apariția și dezvoltarea Cetății Bucureștiului și prima atestate documentară, din 20 septembrie 1459. Nu rata Muzeul Satului, Ateneul Român și Muzeul Țăranului Român, dar nici vizita la pas prin centrul istoric. Nu poți pierde Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume (după Pentagon), o plimbare prin Herăstrău și un concert la Ateneu.

Sper că ți-a plăcut și acest articol și că te-a inspirat ! Intră în povestea noastră, vino cu noi pe Facebook și pe Instagram! Îți mulțumim pentru Like și Share, așa ne arăți că apreciezi ceea ce facem din pasiune ?!

#consilierturism #sfaturidecalatorie #top2019 #inspiratie #travelblogger #romania #bucuresti #iasi #brasov #sibiu #iasi #constanta #oradea #sinaia #bucovina

Visează, iubește, călătorește! ® Drum bun!  

error: Acest continut este protejat!!

Pin It on Pinterest

Share This